7 Cara hebat berniaga tanpa modal

Bisnes perniagaan tanpa modal

Berniaga tanpa modal

Siapa kata semua perniagaan memerlukan modal?

NOTIS UPDATE: atas permintaan ramai, sila rujuk bawah artikel ini untuk panduan lengkap bisnes tanpa modal.

Sebenarnya tanggapan bahawa semua perniagaan memerlukan modal adalah tanggapan lapuk yang patut kita tinggalkan kerana sebenarnya sangat banyak kaedah untuk kita berniaga tanpa modal.

 

Disini saya kongsikan 7 idea hebat bagaimana anda membina legasi dengan tanpa modal, cuma apabila nama pun berniaga tanpa modal maka usaha pun mestilah seperti perniagaan tanpa modal.

 

Apa yang anda perlukan hanya laptop dan kerja yang gigih

 

Jadi disini saya kongsikan 7 idea hebat tersebut

 

1) Ambil upah menulis sesuatu di internet

Tahukah anda di internet mempunyai banyak blog dan laman facebook yang mahukan kontennya di kemaskini 5 hingga 7 kali sehari.

 

Contohnya saya sendiri semasa menjadi pelajar saya pernah menulis blog bagi laman blog gosip terkenal, kaedahnya mudah hanya perlu buka blog lain dan tulis semula cerita yang sama dengan ayat dan cara penyampaian yang berlainan. Bolehlah setakat nak dapat dalam dua tiga ribu ringgit sebulan.

 

Begitu juga kini terkenal dengan laman blog bisnes dan lain-lain

 

2) Perniagaan servis menulis ayat jualan

perniagaan jenis ini sangat terkenal di luar negara dan baru sahaja meningkat naik di Malaysia setahun dua ini,

 

Anda tidak perlukan modal duit untuk perniagaan jenis ini, tetapi anda perlu belajar bagaimana menulis surat jualan yang hebat yang dapat memuaskan hati pelanggan anda.

 

Bolehlah dapat dalam rm150-rm1200 (atau lebih) bagi setiap kerja yang dilakukan

 

3) mengambil upah menjawab survey online

terdapat banyak laman web luar negara yang menawarkan servis menjawab survey bagi syarikat syarikat besar ini.

 

Sesetengahnya memerlukan anda memasukkan modal atau duit deposit, namun terdapat juga pilihan laman web yang mengenakan yuran murah dan percuma ini anda patut utama kan! Namun perlu berhati hati dengan penipuan sila pastikan syarikatnya boleh dipercayai

 

Boleh dapat sehingga rm5000 jika kena gayanya!

 

4) Perniagaan cetak baju

anda boleh buat rekabentuk baju yang sangat mengancam dan sangat menarik perhatian pembeli (itu yang utama kerana fokus kita menjual bukan kehendak peribadi)

 

Kemudian anda promosikan design tersebut habis-habisan cari beberapa medium iklan yang percuma dan buka sistem agen.

 

Setelah mendapat tempahan minimum yang dikehendaki oleh kilang terus kilangkan!

 

Hati hati: anda perlu dapatkan jumlah order minimum dengan cepat untuk kengelakkan pembeli menunggu terlalu lama sebelum baju siap dan sampai kepada mereka.

 

Seorang jutawan muda di Johor memulakan bisnes ini sehingga menjadi jutawan.. Kau ado?

 

 

5) Dropship

Ini memang boring sebab dah ramai tahu, tapi saya kongsikan juga sebab saya pergi ceramah di politeknik baru baru ini masih ramai tidak tahu apa itu dropship jadi saya anggap anda juga tidak tahu,

 

Dropship adalah satu teknik perniagaan yang sangat mudah dan menguntungkan ianya adalah sistem agen yang mana anda hanya mempromosikan sesuatu barang dengan harga anda sendiri apabila pembeli membayar kepada anda,

 

kemudian anda hanya order kepada penjual barang tersebut dan masukkan alamat pembeli anda tadi, secara tak langsung anda langsung tak perlu uruskan penghantaran dan anda langsung tak sentuh produk tersebut.

 

Senang cerita sistem orang tengah tetapi secara online.

Maka carilah produk yang sangat best untuk dijual harga tinggi

 

Dropship juga pernah melahirkan ramai jutawan!

 

6) affiliate online

Ini pun bosan sebab mungkin anda dah tahu tapi saya pasti ramai yang belum tahu, jadi saya terangkan juga.

 

Sistem affiliate online ini ramai yang terkeliru dengan dropship kerana ianya lebih kurang, tetapi affiliate lebih kepada pemberian komisen. Dimana anda menjual produk dengan harga yang sama dengan penjual tadi produk tersebut tetapi selepas anda berjaya menjualnya sistem affiliate akan merekod penjualan anda untuk dibayar komisennya selalunya dibar setiap bulan.

 

Sistem affiliate ini selalunya mempunyai sistem laman web khas yang merekodkan jualan anda secara automatik. Sistem ini akan merekod IP atau alamat komputer pembeli yang anda promosikan dan merekodkan pembelian mereka masukkan komisen ke akaun sistem anda.

 

Pakar affiliate selalunya boleh membuat. Rm50,000 hingga rm150,000 sebulan bersih! Tak percaya sila search.

 

7) Tulis ebook!

Nak tahu kenapa kami banyak jenis ebook?

Ini kerana tiada modal dan pendapatannya mengancam!

Dan membantu orang ramai menjadi kaya!

 

Apabila kita katakan tiada modal maka profit marginnya adalah 100% tak perlu jual aiskerim loceng yang modalnya rm7000 nak beli motor dan peti ais bergerak yang untung beberapa sen satu aiskerim di tengah panas (kami hargai usaha mereka). Anda hanya perlu Tulis ebook yang mempunyai ilmu yang power dan berbaloi untuk dijual maka jual lah sebanyaknya!

 

Dapatkan ebook kami bagaimana nak jual ebook dengan gempak dan dijual secara automatik. Goyang kaki je beb!

 

Seorang pakar boleh  dapat jualan dalam rm250,000 untuk satu ebook….cara betul mau ada :)

Ps: banyak lagi idea nanti saya bila senang saya sambung lagi!

 

 

UPDATE: ATAS PERMINTAAN RAMAI SAYA TELAH SEDIAKAN PANDUAN LENGKAP 50 BISNES TANPA MODAL BESERTA KAEDAH DAN CARA MEMULAKAN

Limit kepada 70 Copy sahaja,

Dalam file PDF sebab senang anda nak rujuk.

50 bisnes tanpa modal beserta panduan memulakan dengan mudah dan ringkas sahaja. Mengandungi panduan lengkap 50 jenis bisnes yang tak perlukan modal

setiap satunya diterangkan bagaimana untuk memulakannya dan dapat pendapatan dengan sempurna dan berpanjangan dengan mudah, surirumah dan student sangat digalakkan.

  1. 50 Jenis bisnes tanpa modal yang senang untuk dilakukan.
  2. 50 jenis bisnes pendapatan tinggi tanpa modal
  3. 50 cara apa perlu dibuat untuk memulakan
  4. 50 pilihan jenis perniagaan Tanpa modal boleh pilih bersesuaian dengan kemudahan anda
  5. Cara jadikan bisnes tanpa modal anda mempunyai cawangan seluruh malaysia.
  6. Contoh kejayaan juga diberi termasuk diri saya sendiri
  7. 50 strategi dan instruction lengkap bagaimana untuk anda jayakan legasi perniagaan anda tanpa modal seperti yang saya lakukan selama ini.

sila dapatkan panduan tersebut KLIK DISINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Aidil Omar

Merupakan seorang pakar dan jurulatih strategi memulakan perniagaan internet dan telah menjadi jurulatih kepada beberapa orang jutawan berbangsa Melayu dan Cina juga telah melatih ramai usahawan internet untuk memulakan perniagaan mereka dengan cara yang betul. Merupakan pemilik kepada MABO Technology sebuah syarikat pembinaan laman web dan hartanah MAYA terkemuka di utara tanah air.

468 ad
Share This Post On

17 Comments

  1. Tiada hari tanpa berniaga’;berniaga patut dapat 2 jempol

    Post a Reply
  2. as salam.. sy nk tnya, mcm mna nk mengambil upah menulis sesuatu di internet? harap tuan boleh berkongsi idea dan cadangan.

    Post a Reply
    • Assalam.. saya berminat nak ambil upah untuk menulis sesuatu di internet spt yg tuan cadangkan.. tetapi tak tahu macam mana nak mulakan.. Harap tuan bermurah hati untuk berkongsi ilmu dengan golongan pelajar spt saya. terima kasih.

      Post a Reply
  3. Sy nk tahu pasal ni.
    Dapatkan ebook kami bagaimana nak jual ebook dengan gempak dan dijual secara automatik. Goyang kaki je beb!

    Post a Reply
  4. cmner untuk dptkn ebook

    Post a Reply
  5. Assalam, tuan, saya mohon share tips 7 idea tuan berkaitan perniagaan tanpa modal.

    Terima kasih atas perkongsian dan moga2 ianya menjadi manfaat kepada saya dan golongan yang ingin mengubah hidup yang lebih baik dengan perkongsian idea tuan.

    Post a Reply
  6. hi, nak tanya macam mana nak buat side income online, sy baru 21 dah baru habis belajar, sy mempunyai masalah kewangan, bila nK buat side income online takot scammer, bole bg pendapat tuan, ? thank you so much

    Post a Reply
  7. Betul tu Tuan Aidil!

    Berniaga boleh start tanpa modal!
    Boleh juga Mula Berniaga tanpa Produk! Offer Servis je.

    Zaman Sekarang, cara mulakan perniagaan sangat Mudah, sehingga ramai surirumah yang suda berjaya, hanya berniaga dari rumah, dan jangan hairan ada yang mampu buka kedai sebab permintaan yang tinggi.

    Yang bekerja sepenuh masa pun tidak ada masalah, boleh buat part time tanpa ganggu waktu bekerja.

    saya juga ada blog tentang cara2 Mudah memulakan perniagaan dalam 5 hari : http://amizanyap.com/cara-memulakan-perniagaan/

    Post a Reply
  8. Salam… kalau encik aidil ada kelas bisnes online untuk saya dan istri ikuti harap bole hubungi @ whatsapps saya di… 01115053195

    Post a Reply
  9. salam, macam mana ye nak survey online tu, saya pun dah try macam2 jugak tapi tak penah jumpa pun yang surver2 ni,..
    lagi 1, pasal tulis blog, yang tu macam mana pulak..
    bantu la kami yang dahagakan ilmu ni

    Post a Reply
  10. assalamualaikum, saya berminat dengan cara pertama dalam penulisan encik kali ini. saya juga seorang student dan kalau tidak keberatan boleh kongsikan cara saya boleh contact company yang encik pernah bekerja tu..memandangkan saya bukan daripada keluarga yang senang jadi harap tuan dapat bantu, terima kasih.

    Post a Reply
  11. assalamualaikum, saya berminat dengan cara pertama dalam penulisan encik kali ini. saya juga seorang student dan kalau tidak keberatan boleh kongsikan cara saya boleh contact company yang encik pernah bekerja tu..memandangkan saya bukan daripada keluarga yang senang jadi harap tuan dapat bantu, terima kasih.

    Post a Reply

Submit a Comment

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *