Tips tambah jualan di bazaar ramadhan

Tips bisnes:

Level: bazaar ramadhan

 

Jika anda buka gerai di bazaar ramadhan, laburkan sedikit modal untuk print banner cantik cantik.. Dan letakkan produk atau makanan yang anda jual dalam banner tersebut tetapi jangan letak harga. Kemudian gantung di kawasan tempat letak kereta/motor pengunjung bazaar. Insyallah jualan roti john chicken black pepper anda atau murtabak spicy anda berganda-ganda daripada biasa.

 

1) biasanya orang datang ke bazaar ramadhan tak tau nak beli atau makan apa, jadi banner anda membantu mereka mendapat idea untuk makan apa pada haritu.

 

2) modal beberapa banner dalam rm50 kalau nak lebih jimat hanya gantung masa ketika buka gerai setiap petang jika tidak, anda perlu bayar cukai kepada majlis perbandaran

 

3) letak nama produk yang kreatif yang menaikkan nafsu lapar mereka, tuliskan lokasi gerai anda berdekatan dengan apa,supaya pembeli tak tercari cari.

 

Aidilomar.com

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Aidil Omar

Merupakan seorang pakar dan jurulatih strategi memulakan perniagaan internet dan telah menjadi jurulatih kepada beberapa orang jutawan berbangsa Melayu dan Cina juga telah melatih ramai usahawan internet untuk memulakan perniagaan mereka dengan cara yang betul. Merupakan pemilik kepada MABO Technology sebuah syarikat pembinaan laman web dan hartanah MAYA terkemuka di utara tanah air.

468 ad
Share This Post On

Submit a Comment

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *