Kanak-kanak turut menangis kerana ‘US government shutdown’

Minggu lepas Amerika Syarikat buat keputusan untuk menghentikan beberapa bahagian dalam kerajan kerana dana untuk operasi disekat sebab bantahan ahli congres dengan Obama (macam politik Malaysia la jugak bila satu pihak dapat menang majoriti dan satu pihak dapat total majoriti perkara jadi tak puas hatilah) ok bukan pasal politik yang kita nak ceritakan.

Capture

Ceritanya tentang seorang budak yang mungkin fanatik dengan NASA (biasa lah budak-budak suka la roket-roket angkasa lepas ni) menangis sebab laman web NASA down disebabkan dana dari kerajaan tidak diberikan dan NASA menutup operasinya.

Perkara ni nampak sangat memalukan bagi negara besar macam Amerika Syarikat, yang selalunya bangga dengan kemegahan diorang sangat tu.

Video Budak menangis ni menjadi Viral setelah di share oleh blog-blog gergasi antarabangsa yang menyifatkan kerajaan Amerika sebagai bodoh.

5-year-old boy is in tears because NASA’s official website no longer works because of the idiotic government shutdown. Squabble all you want but don’t rob kids of their space game dreams! – GIZMODO

Video viral ini menyebabkan isu emosional bagi rakyat Amereka Syarikat sendiri

Just brutal. Do your jobs, people. For the children! – Yzebeth Bruzual

Baca seterusnya: Saya Mula Menulis buku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Aidil Omar

Merupakan seorang pakar dan jurulatih strategi memulakan perniagaan internet dan telah menjadi jurulatih kepada beberapa orang jutawan berbangsa Melayu dan Cina juga telah melatih ramai usahawan internet untuk memulakan perniagaan mereka dengan cara yang betul. Merupakan pemilik kepada MABO Technology sebuah syarikat pembinaan laman web dan hartanah MAYA terkemuka di utara tanah air.

468 ad
Share This Post On

Submit a Comment

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *