5 sebab kenapa orang malas nak bisnes internet

20131008-213438.jpg

PERTAMA
aLasan yang paling selalu didengari adalah

tak nak lah tak reti la nak guna laman web

Ok ini merupakan kesilapan nesar bagi orang yang malas berniaga di internet sebab belum apa apa dah angkat bendera putih sebab alasan tak reti. Jika anda boleh baca blog ni sekarang anda sedang menggunakan laman web, ok itu senang,

Macam mana pulak dengan anda gunakan facebook? Dan facebook anda menumpang untuk berniaga disitu macam mana kalau orang yang menumpang di laman web anda dan membayar fee kepada anda? Kan best tu.

KEDUA

sori bro tak ada masa la

Ya memang anda tak ada masa sebab anda sibuk buat kerja dan mengkayakan orang lain sedangkan diri sendiri tak kaya-kaya pun.
Dan bikan susah nak buat bisnes internet, balik keje lepas tengok nerita godek godek komputer dalam 30 minit ( kalau tahap malas sangat la) dapat duit sampingan tak ke masyuk

KETIGA

gua tak ada produk bro so nak jual apa?

Siapa kata berniaga perlu ada produk? Anda ingat lelong.my tu dia ada produk nak jual? Macam mana dengan ebay.com.my pulak? Pernah anda tengok kotak ebay?
Bukan macam ZALORA bro tu memang anda perlu kelam kabut susun barang amil order semua tu, macam mana kalau anda sendiri memilikki laman web seperti ebay?

Kalau nak web macam ebay hubungi kami dekat MABO Technology
Team kami akan bantu sampai habis… Web developer lain takder servis macam ni bro

KEEMPAT

ahh aku tak minat berniaga

Ok jadi lah kuli sampai mati… Anda mampu merubahnya…

KELIMA

sori ya encik saya nak pergi jual istana saya jap kat UK

OK BRO anda dah kaya tak perlu buat bisnes dah kot…

Kesimpulannya jika anda taknak berubah tak ada orang lain yang dapat merubah hidup anda, dan jika anda dah kaya tahap gaban, itu baru alasan yang betul kalau taknak berniaga di internet. Senang sangat bro…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Aidil Omar

Merupakan seorang pakar dan jurulatih strategi memulakan perniagaan internet dan telah menjadi jurulatih kepada beberapa orang jutawan berbangsa Melayu dan Cina juga telah melatih ramai usahawan internet untuk memulakan perniagaan mereka dengan cara yang betul. Merupakan pemilik kepada MABO Technology sebuah syarikat pembinaan laman web dan hartanah MAYA terkemuka di utara tanah air.

468 ad
Share This Post On

Submit a Comment

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *