Perlukah Domain?

Kenapa perlukan domain? dan bagaimana untuk mendapatkannya? penting ke?

Sebenarnya jika anda ingin memiliki laman web anda perlu memiliki domain sebagai geran kepada lamweb anda seperti juga geran kepada hartanah anda domain merupakan tanda hakmilik anda kepada sesuatu laman web. jika anda memiliki sesatu domain anda adalah tuan kepada nama domain tersebut dan domain itu pula adalha hak anda namun hak ini tidak kekal atas beberapa faktor.

domain-names-to-buy

Domain adalah sebagai geran anda di internet untuk memiliki laman web, jadi anda perlu mengemaskini atau membayar sewaan tapak domain kepada penyedia domain kerana domain tidak boleh bergerak dengan sendirinya tanpa internet. jadi anda perlu mendaftarkan kepada pihak pendaftar dan membayar kepada mereka dalam sela setahun,  dua tahun dan seterusnya.

Saya akan terangkan perkara seterusnya dalam post yang lain berkenaan dengan nilai domain di internet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Aidil Omar

Merupakan seorang pakar dan jurulatih strategi memulakan perniagaan internet dan telah menjadi jurulatih kepada beberapa orang jutawan berbangsa Melayu dan Cina juga telah melatih ramai usahawan internet untuk memulakan perniagaan mereka dengan cara yang betul. Merupakan pemilik kepada MABO Technology sebuah syarikat pembinaan laman web dan hartanah MAYA terkemuka di utara tanah air.

468 ad
Share This Post On

Submit a Comment

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *